петак, 7. фебруар 2014.

Nas adolescent :D

Nera je u 7 mesecu zivota,i nepodnosljivo naporna .Malo sam guglala po netu i verovatno je usla u "pubertet".Svaki pas ima taj period,valjda.
E sad,toliko je dosadna i neposlusna,izludjujuca.Da me ne shvatite pogresno,nije agresivna ..ali se zato inati,mnogoooo se inati.Ne zna sta hoce,da li je gladna,ili nije,da li je zedna ,ili nije,napolju ili unutra kao Paris Hilton .A onda ,pocne da skace po meni ,njaka me ,nema mira.Ako neko od ukucana jede,uporno se mota oko njega i ako joj ne ponudis malo pocne AV AV AV do besvesti,a nekada se samo umiljavala....Nemoguca je.Toliko brzo menja raspolozenje,i neverovatno mi je da je ista ta Nera pre par dana mirno lezala na trosedu grickajuci lego kockicu  :) Sad se sepuri po kuci ko paun .Malo mi je sve to i smesno.Kapiram je , u njoj se vodi borba "Ko je glavni ovde?" ,prevlast i te stvari.U njenoj glavi mi smo njen copor a ona bi malo istrazivala sama  :D Medjutim ako joj sada dozvolimo previse verovatno ce nas kostati i nastavice sa iritiranjem .Pa,dobije malo po guzi kada pretera ,ali ni to joj ne znaci mnogo.
Kazu da pubertet pocinje oko 4 meseca,ali nisam bas primetila razliku u ponasanju do sada.Traje do dostizanja seksualne zrelosti ,kao i karakterne.Drugim recima -dok ne odraste. I ko prezivi pricace.Shvatam,treba biti istrajan i dosledan.Iako pas promeni ponasanje,pravila ostaju ista .Malo je teze kad je  genetski tvrdoglav kao Nera.
Uh..sad shvatam kako je bilo mojim roditeljima. Zanimljivo je kako se dete promeni a ti ni ne trepnes a ne mislim na fizicki izgled.E sad,mene to ceka ipak imam sina, pa je ovo neki dobar trening :D
Pisacu jos o njenom raspolozenju ,videcemo ko ce pobediti xo xo ..


Нема коментара:

Постави коментар